Centrul de cultură Varnița

Centrul de Cultură și Tineret activează din anul 1976. Este un centru de cultură și odihnă al cetățenilor din s. Varnița.
În incinta acestui centru activează ansamblul folcloric cu titlu «model», «Fantâna dorului», condus de șefa centrului, dna Vera Ostap, cercul de circ «Sfera», sub conducerea maestrului Nicolae Elistratov, care printe altele este participantul toc-șow-lui «Românii au talent» și care este unicul cerc de acest fel din republică.
Filiala Centrul de tineret Varnița este coordonat de dna Svetlana Budiștean, specialist din cadrul primăriei. Tot aici, își desfășoară activitatea, elevii școlii de artă din sat.
Ansamblul folcloric «Fântâna dorului», având un repertoriu bogat de cântece populare evaluează permanent la festivalurile și concursurile organizate de către Secția de Cultură și Turism Anenii Noi, în cadrul cărora au fost menționați cu diplome și premii.
Cu susținerea administrației publice locale, precum și partenerii europeni au fost renovate: sala mare și sala mică a CCT. Voluntarii de la Centrul de tineret au renovat două săli mici, unde organizează diferite evenimente și activități, tot aici își desfășoară repetițiile ansamblul «Fântâna dorului».
Pe scena centrului nostru s-au desfășurat campionatele republicane și internaționale la box, festivalul «X-Factor», Gala Tineretului, au evaluat artiști emeriți din Moldova și România, cum sunt: Fuego, Maria Sarabaș, Victoria Lungu, Irina Rimes, Ion Suruceanu, Pavel Bechet, Gheorghe Urschi, Alexandru Lozanciuc, Gheorghe Topa, Lia Taburceanu, Serghei Țurcan, Vasile Moroșanu, Gabriel Nebunu, etc.
Toate măsurile culturale, sportive desfășurate în Centrul de Cultură și Tineret Varnița sunt organizate pentru locuitorii satului nostru, cartierul Nordic și Lipcani ai or. Bender.

Mai multă informaţie găsiţi pe pagina Centrului de cultură din s.Varniţa.