Pugiliști din Republica Moldova, România și Ucraina participă la Turneul Internațional de Box „Cupa Varnița 2016”

Comunicat de presă

 Pugiliști din Republica Moldova, România și Ucraina participă la Turneul Internațional de Box „Cupa Varnița 2016”

 15.04.2016 – Peste o sută de boxeri din Republica Moldova, inclusiv din stânga Nistrului și Găgăuzia, Ucraina și România participă la prima ediție a Turneului Internațional de Box “Cupa Varnița 2016”.

Turneul se desfășoară în perioada 15 – 17 aprilie și întrunește pugiliști cu vârsta între 12 – 18 ani ai școlilor sportive din Chișinău, Bălți, Grimăncăuți, Hâncești, Orhei, Ceadîr-Lunga, Cahul și Varnița, orașele Bender, Tiraspol, Rîbnița și Dnestrovsc din stânga Nistrului, Ivano-Frankovsk din Ucraina și orașul Brăila, România.

Boxerii vor concura în diferite categorii de greutate și grupe de vârstă. Turneul are genericul „Boxul, mai mult decât un sport” și este un prilej bun de dezvoltare a relațiilor durabile între participanți.

„Boxerii luptă în ring, dar înafara acestuia între ei se leagă o prietenie adevărată. Boxul nu este o luptă simplă, ci una strategică. Ea te organizează, te face mai puternic fizic, dar și spiritual”, afirmă conducătorul Clubului Sportiv Varnița, Fiodor Cara.

Clubul Sportiv din Varnița a fost înființat în 2011, iar discipolii săi au reușit să se impună la campionate naționale și europene. Dumitru Lupu este campion cvadruplu al Republicii Moldova la Box, vicecampion european în 2011; Iulian Rotaru – campion al Republicii Moldova la box în 2015; Dan Sterpu – triplu campion național la box, locul 5 la Campionatul european pe juniori în 2013.

 „Ne străduim să atragem cât mai multe fonduri în localitate, inclusiv pentru ca tinerii să poată practica sportul. În prezent, complexul cultural-sportiv din localitate este modernizat cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Aici avem sportivi și oaspeți de pe ambele maluri ale râului Nistru, din România și Ucraina. Acest eveniment demonstrează că sportul are un potențial enorm de a fortifica prietenia și încrederea între oameni”, spune primarul localității Varnița, Alexandr Nichitenco.

Turneul Internațional de Box  „Cupa Varnița 2016” este organizat de Clubul Sportiv Varnița și Primăria Varnița, cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea a reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și societății civile în activități comune. Înmânarea premiilor va avea loc duminică, 17 aprilie, la ora 14:00, într-o atmosferă festivă.Informații suplimentare le puteți afla de la conducătorul Clubului Sportiv Varnița, Cara Fiodor, la numărul de telefon +373 69 22 09 28 sau de la primarul satului Varnița, AlexandrNichitenco,la numărul 069267587 sau la adresa de e-mail primaria-varnita@mail.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *