La data de , 07.05.2018, în cadrul Programului „Susținerea Masurilor de Promovare a Încrederii”

La data de , 07.05.2018, în cadrul Programului „Susținerea Masurilor de Promovare a Încrederii” finanțat de UE și implementat de PNUD a avut loc o vizită de lucru în satul Varnița. Scopul vizitei a fost – evaluarea impactului proiectelor finanțate de UE în special ce țin  de promovarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.  Prezenți au fost evaluatorilor UE Constantin Sokoloff și Bernd Leber, reprezentanții PNUD Andrei Darie și Maxim Cataranciuc,  liderii  Platformei Sanatate – Alla Curteanu și Oxana Ceban, reprezentanți locali – primarul s. Varnița Alexandr Nichitenco, medicul șef Centrul de Sănătate Varnița Ghenadie Beșelea și directorul Centrului Comunitar Multifuncțional „Asclepio” Veronica Ștefaniuc.

Grupul de lucru a efectuat o vizită la centrul de Sănătate Varnița, la Centrul Comunitar Multifuncțional „Asclepio” la Liceul Teoretic Varnița, la IP Grădinița „Romanița”, instituții care au beneficiat de suport financiar din partea UE în perioada 2013-2017.

La moment, în satul Varnița cu suportul aceluiași Program, în cadrul concursului de granturi mici în parteneriat cu organizațiile din stânga Nistrului, se implementează următoarele proiecte: „SALUTEM Sănătate fără frontiere”, în parteneriat cu AO „Femeie. Speranță. Viitor”, Centrul de Sănătate Varnița, Centrul„ Asclepio” și Salvarea Bender, „Nistrul – teritoria sportului și a încrederii” în parteneriat cu AO „Viziunea Socială”, Clubul sportiv „Эйкумена” Bender și Centrul Comunitar „Asclepio”; „Crearea parteneriatului pentru acordarea suportului social tinerilor în situație de risc de pe ambele, maluri ale Nistrului” în parteneriat cu Сentrul Сomunitar „Asclepio” și Fondul de Binefacere din Tiraspol „Детсво Детям”.

 

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *