Campania „Un copil informat – Un copil protejat”

„Copiii sunt viitorul nostru, dar viitorul depinde şi de educaţia lor.  Fiiecare copil merită o copilărie în siguranţă”.

Campania a fost lansată ca urmare a analizei infracționale în perioada anului 2012 – 2013. Scopul campaniei este de a reduce comportamentul delicvent şi a riscului de victimizare, sensibilizarea și responsabilizarea copiilor privind consecinţele negative a consumului de droguri, alcool, tutun,  sporirea nivelului de autoprotecţie în diverse situaţii, amplificarea sentimentului de siguranţă în rîndul copiilor, crearea mediului prietenos şi predispunerea lor la o comunicare mai eficientă, atragerea copiilor în activităţi de voluntariat şi dezvoltarea iniţiativei de informare pentru extinderea mesajelor la un număr cît mai mare de copii.

În cadrul campaniei angajaţii IP Bender discută cu elevii şi cadrele didactice, distribuind în instituţiia de învăţămînt din s.Varniţa – Liceul Teoretic s.Varniţa, pliante informative pentru copii. Pliante pentru elevii claselor a I-III, care au fost repartizate începînd cu 19.09,2014, conţin recomandări referitor la siguranţa personală la domiciliu, aflîndu-se fără supravegherea părintească, siguranţa la trafic, dar şi telefoanele de urgenţă şi alte contacte utile în situaţii de risc.

Pliante pentru elevii claselor a IV-VIII cu recomandări referitor la navigarea în siguranţă pe internet, cum să-şi protejeze bunurile personale, cum să evite situaţiile provocatoare şi regulile necesare de respectat pentru a fi în siguranţă.

La data de 23.09.2014 de către angajaţii IP Bender în comun cu reprezentantul Centrului Medicilor de Familie din s.Varniţa şi psihologul din instituţia de învăţămînt, elevii claselor X-XII al Liceului Teoretic s.Varniţa au fost sensibilizaţi referitor la siguranţa în trafic, securitatea în perioada de studii, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun, violenţa între semeni şi consecinţele comportamentului agresiv, pericolul internautic în cazul navigării excesive prin internet, răspunderea contravenţională şi penală a copiilor, cu recomandări de evitare a situaţiilor de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *